Loading...
نیمکت اینترنتی، سایت مرجع آموزشی ایران
بازیابی رمز عبور

ضد یخ بتن

751 بازدید

  • ضد یخ بتن
    pariajamadi

    pariajamadi

    ضد یخ بتن
    ساخت و ساز در  شرایط آب و هوایی سرد با استفاده از بتن در صورتی امکان پذیر خواهد بود که ازافزودنی های ضد یخ بتن از تخریب های حاصل از یخ زدگی بتن جلوگیری کنیم. موضوع که در مقاله ی امروز به آن خواهیم پرداخت در رابطه با ضد یخ بتن و موارد استفاده از این افزودنی می باشد. گسترش ساخت و ساز ها و نیاز به کار در فصول مختلف و یا در مکان های سردسیر مهندسان را به این امر وا داشته است که در صدد تهیه و استفاده از افزونه هایی برای بهبود قابلیت بتن و امکان استفاده از آن در شرایط مختلف آب و هوایی اعم از آب و هوای سرد باشند.
    ضد یخ بتن
    علت استفاده از ضد یخ بتن چیست؟
     
    بتن و نیاز این ماده به شرایط آب و هوایی خاص برای شکل گیری بهتر مانع از آن می شود که در آب و هوای سرد بتوانیم بدون افزودن ضد یخ بتن از آن استفاده کنیم زیرا هیدراسون بتن واکنشی گرمایی است.  روند شکل گیری مقاومت فشاری بتن نیاز به دمای بین 10 الی 25 درجه سانتی گراد به مدت تقریبی 30 روز می باشد. گیرش ابتدایی بتن در دمای معمولی 21 درجه سانتی گراد بسته به نوع سیمان استفاده شده در حدود 10 الی 13 ساعت زمان نیاز دارد. حال آنکه استفاده از بتن در ساخت و ساز هایی با دمای اندک  موجب می شود گیریش ابتدایی بتن مدت زیادی را به خود اختصاص دهد. طولانی شدن زمان موجب می شود تا بتن دچار یخ زدگی شود. این عمل به صورت تدریجی رخ می دهد و بسته به شرایطی از جمله میزان سرمای هوا عیار سیمان به کار رفته در بتن و مقدار آب مصرف شده و نیز نحوه ی عمل آور بتن متفاوت است.
     
     با یخ زدن بتن حجم آب موجود در آن افزایش می یابد این عمل از مقاومت کششی بلوک بتنی تجاوز کرده و موجب تخریب سازه ی بتنی می گردد. تخریبی که بسته به شرایط از تخریب سطی تا از هم پاشیدگی کلی متفاوت است. بنا براین در این گونه ساخت و ساز ها با شرایط آب و هوایی سرد استفاده از بتن در صورتی امکان پذیر خواهد بود که با استفاده از افزودنی های ضد یخ بتن از تخریب های حاصل از یخ زدگی بتن جلوگیری کنیم.
  • رعنا احمدی

    رعنا احمدی

    در رابطه با تشریح ضد یخ بتن و کاربرد آن می‌بایست یاداوری کنیم که آب به عنوان یکی از ارکان بتن، سیالی است که در حالت خالص دارای نقطه انجماد صفر درجه سانتیگراد می باشد. این محدوده دمائی در فصول سرما در بسیاری از مناطق دنیا تجربه می شود و در این شرایط به مرور زمان، آب انرژی خود را به محیط داده و شروع به انجماد می کند. این پدیده همراه با افزایش حجم همراه می باشد. با افزایش ناخالصی آب، نقطه انجماد آب کاهش یافته و هرچه غلظت این ناخالصی ها بیشتر می شود، نقطه انجماد آب نیز کمتر و کمتر می شود. حضور ناخالصی در ترکیبات دیگر نیز همین مسئله را باعث می شود و دلیل آن افزایش بی نظمی در شبکه ماده مورد نظر که به عبارتی افزایش آنتروپی در ماده مورد نظر می باشد. با افزایش آنتروپی تمایل آن ماده برای حضور در حالت مایع بیشتر می شود و در سطح مولکولی، بطور مثال مولکولهای آب در شرایط سخت تری یکدیگر را یافته و با همدیگر تشکیل شبکه کریستالی می کنند.


برای درج پاسخ عضویت الزامی است.



نیمکت اینترنتی

مشکلی دارید؟

تماس بگیرید

09120245731

تلگرام: @parvizzahed24

 

مشاوره، آموزش، طراحی و ساخت فروشگاه اینترنتی